Społeczne forum mieszkańców i sympatyków miasta Chorzowa Strona Główna Społeczne forum mieszkańców i sympatyków miasta Chorzowa


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Ewa
2013-07-24, 16:12
Zaufany warsztat
Autor Wiadomość
Lena 
Administrator Forum



Imię: Lena
Dołączyła: 13 Sty 2006
Posty: 8983
Skąd: Chorzów Stary
Wysłany: 2009-02-19, 18:29   

Nie mam takiej kontrolki-moje auto to rocznik '97. :]
 
     
Tobi 
Mieszkaniec



Imię: Tobi
Wiek: 40
Dołączył: 28 Lut 2006
Posty: 433
Skąd: Katowice
Wysłany: 2009-02-19, 18:43   

Bardzo dobry rocznik. :D Raczej większość aut z tego okrsu bzyczy jak nie wyłączysz świateł i otworzysz drzwi. Podaj jeszcze model to się poszuka.
_________________
Kto wygra mecz? Sprawdź typy
 
 
     
egon 
Mieszkaniec



Imię: Egon
Dołączył: 14 Maj 2006
Posty: 1251
Skąd: Chorzów/KH
Wysłany: 2009-02-19, 18:43   

Spróbuj tu
http://moto.allegro.pl/it...c_mandatow.html
_________________
Ksiądz pana wini, pan księdza, A nam, prostym, zewsząd nędza ...
 
     
Lena 
Administrator Forum



Imię: Lena
Dołączyła: 13 Sty 2006
Posty: 8983
Skąd: Chorzów Stary
Wysłany: 2009-02-19, 19:10   

Suzuki swift.
Egon: przypominacz jest spoko,ale słyszałam,że jest takie coś co montuje się do stacyjki.
No chyba że coś pomotlałam.... :co:
 
     
BARBARA 
Mieszkaniec



Dołączyła: 15 Maj 2006
Posty: 354
Skąd: CHORZÓW
Wysłany: 2009-02-19, 19:20   

jest właśnie pytałam chłopa i twierdzi ze trzeba kupić przekaźnik i podpiąć do stacyjki i zrobi to każdy elektryk samochodowy a może nie samochodowy też :)
 
     
egon 
Mieszkaniec



Imię: Egon
Dołączył: 14 Maj 2006
Posty: 1251
Skąd: Chorzów/KH
Wysłany: 2009-02-19, 19:35   

Mówisz i masz
http://moto.allegro.pl/it...a_z_sygnal.html
powodzenia
_________________
Ksiądz pana wini, pan księdza, A nam, prostym, zewsząd nędza ...
 
     
Piotr 
Mieszkaniec



Imię: też Piotr
Dołączył: 04 Gru 2006
Posty: 1299
Skąd: Chorzów Stary
Wysłany: 2009-02-19, 19:46   

Lena, chyba w Carrefourze w pasażu przy głównym wejściu na stoisku motoryzacyjnym widziałem reklamę takiego cuda.
 
     
Tobi 
Mieszkaniec



Imię: Tobi
Wiek: 40
Dołączył: 28 Lut 2006
Posty: 433
Skąd: Katowice
Wysłany: 2009-02-19, 19:55   

Bzyczek powinien być w tym roczniku, z tego co udało mi się dowiedzieć. Możliwe, że nie działają wyłączniki krańcowe, czasem wystarczy przeczyścić. :D Ale to i tak chyba do elektryka się wolisz udać. ;) No ale może nie trzeba będzie kupować dodatkowego sygnalizatora. Mała podpowiedź - jeśli nie zapala Ci się też światło wnętrza przy otwieraniu drzwi - to pewnie winne są wyłączniki krańcowe. :D
_________________
Kto wygra mecz? Sprawdź typy
 
 
     
mrufa 
Imprezowicz


Imię: mrufa
Dołączyła: 27 Lut 2007
Posty: 514
Skąd: Chorzów Batory
Wysłany: 2009-02-19, 22:03   

Hej Lenka - swego czasu widziałam reklamę montarzu takich urządzeń co włanczają światła po zapaleniu stacyjki i je gaszą po wyciągnięciu kluczyka w warsztacie na Żołnierzy Września - ale nie pamiętam jaki koszt tego jest.

Ja na szczęście mam dobrych sąsiadów, którzy mi dzwonią na komórkę jak zapomnę wyłączyć świateł.
 
     
Lena 
Administrator Forum



Imię: Lena
Dołączyła: 13 Sty 2006
Posty: 8983
Skąd: Chorzów Stary
Wysłany: 2009-02-19, 22:26   

Piotr napisał/a:
Lena, chyba w Carrefourze w pasażu przy głównym wejściu na stoisku motoryzacyjnym widziałem reklamę takiego cuda.

Widziałam i pytałam-chcą 100 zł za to,montują na Parkowej,ale tyle nie dam.

Tobi: nie zapala mi się światło wnętrza jak otwieram drzwi,ale czyściłam już różne rzeczy w życiu,ale wyłączników krańcowych nie,więc .... elektryka mi trza! :rotfl:
 
     
Piotr 
Mieszkaniec



Imię: też Piotr
Dołączył: 04 Gru 2006
Posty: 1299
Skąd: Chorzów Stary
Wysłany: 2009-02-19, 22:42   

To podjedź jeszcze na Wojska Polskiego - warsztat elektromechaniczny pomiędzy Diagnostyką i salonem Fiata.
 
     
Tomaspl 
Mieszkaniec


Imię: Tomek
Wiek: 39
Dołączył: 12 Cze 2007
Posty: 24
Skąd: Chorzów Stary
Wysłany: 2010-02-17, 21:20   

Mam na sklepie taki brzęczek włączonych lub nie włączonych świateł zależnie jak sie go podłączy koszt 8 zł zapraszam Kościuszki 91 od 8 - 17
 
     
Bozena 
Mieszkaniec



Imię: Bożena
Wiek: 53
Dołączyła: 16 Lis 2009
Posty: 933
Skąd: Chorzów
Wysłany: 2010-02-17, 23:07   

Mam takiego "pipoła" za 6,- zł z Tesco - jak nie włączę świateł, to on się nie odzywa (za to mrugają światłami uprzejmi kierowcy z naprzeciwka), ale jak nie wyłączę po zgaszeniu silnika, to wyje, jak głupi, nie da się zignorować. A zamontował mi go dosłownie w 5 minut za 20,- zł elektryk w warsztatcie na Mazurskiej (masz blisko, Lenka). Tam też często podjeżdżamy z samochodami, bo dość dobrzy i niedrodzy fachowcy, szczególnie, jak się spróbujesz potargować.
_________________
www.cafe.net.pl
www.old-timers.pl
 
     
Lena 
Administrator Forum



Imię: Lena
Dołączyła: 13 Sty 2006
Posty: 8983
Skąd: Chorzów Stary
Wysłany: 2010-02-18, 09:25   

Dziękuję Wam,ale już mam pipołka na światołka. :D Dzięki niemu nie muszę co chwila reanimować akumulatora. Polecam sklerotykom-paręnaście złotych i spokój. :)

Teraz potrzebuję nową antenę (a może radio?),bo wjechałam na myjnię nie schowawszy antenki... :glupek: No i tak się pokrzywiła,że teraz to już wcale nie można jej schować,no i przez to auta umyć. :sciana: Co mi doradzicie?
 
     
Ewa 
Administrator Forum



Imię: Ewa
Wiek: 51
Dołączyła: 13 Sty 2006
Posty: 11082
Skąd: Chorzów
Wysłany: 2010-02-18, 09:32   

Lena napisał/a:
Co mi doradzicie?


Bilobil ? :wink:
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
| Wsparcie techniczne: e-matteo.pl

Nasz email


Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 11